środa, 9 stycznia 2013

chleb ze smalcem

lecz nie byłabym sobą gdyby nie był to smalec ... wegetariański. Zakupiony w sklepie Organic Farma Zdrowia. Kosztował chyba ok. 10 zł... Następnym razem zrobię go sama, to nie powinno być takie trudne !


2 komentarze:

  1. Zrobienie wege-smalcu jest bajecznie proste! Poza tym, bardzo smaczny dodatek do chleba. Mój mięsożerny P. co chwilę się go domaga;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smalec z fasoli jaś: gotujesz fasole jaś na miękko, obierasz ze skórek, miksujesz. Dodajesz to, co w normalnym smalcu lubisz najbardziej (ja majeranek, cebulkę przesmażoną na oleju z kawałkami jabłka, sól, pieprz) i już. Proste :) Ja natomiast podobną rzecz robię też z tofu naturalnego (Polsoja)- dodaję cebulkę i jabłko , majeranek, sos sojowy, pieprz. Miksuję razem i jest pyszne.

    OdpowiedzUsuń